Monkey bread - Godt amerikansk kanelbrød

Monkey bread, ja det har du sikkert aldrig hørt om før? Monkey bread er en amerikansk opfindelse, og bliver brugt i rigtigt mange amerikanske hjem til morgenmad. Monkey bread er stort set ukendt uden for USA, det er blandt andet også derfor, at når du søger efter monkey bread på google, så får du næsten kun resultater fra USA.

Det vil vi her på Kanelkage.dk lave om på! Monkey bread skal frem i Danmark, for det er simpelthen intet mindre end en fantastisk spise!

Nok om USA, lad os gå direkte til monkey bread opskriften.

Ingredienser til Monkey bread - Cirka 8 personer

  • 25 gram smør
  • 25 gram gær (en halv pakke)
  • 25 gram sukker
  • 2,5 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • 400 gram hvedemel

Derudover skal du bruge cirka 25 gram smør til formen.

Vi skal også have lavet dyppelsen, her skal du bruge:

  • 100 gram smør
  • 199 gram brun farin
  • 2 tsk stødt kanel

Sådan laver du monkey bread

  1. Smelt smøret i microbølgeovnen eller på komfuret, og lad det køle lidt af.
  2. Find en stor skål frem , hæld mælken i og opløs gæren der i.
  3. Rør smøret, saltet og sukkeret i.
  4. Rør hvedemelet i blandingen, rør indtil at dejen er blød og sammenhængende.
  5. Tag dejen op af skålen og ælt den til den er glat og smidig. Tilføj mel indtil dejen ikke hænger fast i bordpladen.
  6. Nu skal dejen til hævning. Læg dejen i en skål og tag et rent viskestykke over, stil dejen et sted hvor der er stuetemperatur og lad den stå og hæve i 30 minutter.
  7. Smør så en randform eller en brødform med det ekstra smør.

Det er så nu vi skal have lavet dyppelsen til vores monkey bread, sådan gør du:

Smelt smøret i en gryde, tag den af komfuret og rør brun farin og kanel i. Tag så dejen fra hævning og ælt den igennem. Del dejen op i 4 stykker, og dernæst skal de hver deles op i 16 stykker. Tril de små stykker til runde kugler.

Nu skal de små kugler så dyppes i vores smør/farin/kanel blanding, og ligges over i den smurte bageform.

Når du har dyppet alle bollerne, så skal vores monkey bread igen hæve, denne gang må de dog gerne stå i cirka 45 minutter, eller til når de er blevet cirka dobbelt så store.

Når de har hævet færdigt, så skal vi have tændt ovnen. Den skal op på 175 C. Stil kageformen på en rist mist i ovnen, og bag det i cirka 40 minutter. Test med en strikkepind (eller lignende), er der dej på den, skal det bage lidt længere.

Mange vælger også at lave en glasur til kanelbrøddet, dette er ikke strengt nødvendigt, men skal du have ægte amerikansk monkey bread, så skal det på. Du skal bruge følgende:

  • 100 gram flormelis
  • 1-2 spsk vand

Rør det sammen og pynt kagen. Monkey bread er aller bedst når det nydes lunt.

Hvad med at prøve en af disse kanelkage opskrifter:

 

Bag om kanelkage.dk

Kanelkage.dk bliver drevet af frivillige som har en forkærlighed for kanelkage.

Har du forslag til siden kan vi kontaktes via "Insend opskrift" i toppen af siden.